woensdag, 17. april 2013 - 8:53 Update: 03-07-2014 0:59

Feyenoord A1 plaatst zich vanaf penaltystip voor bekerfinale

Foto embleem Feyenoord | Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) De A1 van Feyenoord staat in de finale van de KNVB beker. Het hoogste jeugdelftal van de Rotterdammers versloeg gisteravond (dinsdag) in de halve eindstrijd FC Utrecht.

Dat gebeurde overigens pas na het nemen van strafschoppen. Op Varkenoord was het duel na de officiële speeltijd in 2-2 geëindigd. FC Utrecht had nog brutaal binnen een halfuur een 0-2 voorsprong genomen. Aan het tweede doelpunt ging nog ouderwets geklungel in de verdediging van Feyenoord vooraf.

Na rust kantelde het duel. Twee doelpunten van Feyenoord-topscorer Wessel Dammers zorgden voor de eindstand. De international van Oranje onder 18 scoorde zowel met de voet als na een voorzet van Joey Sleegers met het hoofd. Een schot van een Utrecht-speler, dat buiten bereik van keeper Boy de Jong op de paal belandde. In de rebound kon De Jong redding brengen.

Na 90 minuten werden direct strafschoppen genomen. Boy de Jong, zoon van oud ADO Den Haag-doelman Max de Jong, stopte in de strafschoppenserie twee penalty's van FC Utrecht. Daar waar de Feyenoorders niet faalden vanaf elf meter. In de finale strandt Feyenoord nu op 1 juni op PSV.

"Voor rust was het van onze kant heel matig, zowel in balbezit als na balverlies. Ik vond ons mat spelen, de inzet en strijd ontbraken", vertelt trainer Damien Hertog op de clubwebsite. "Omdat ik weet dat als wij plezier en beleving tonen, we tot heel veel in staat zijn, had ik een goed gevoel in de afloop. Door de achterstand om te buigen, hebben de jongens dat absoluut waargemaakt."

Net als PSV A1 strijdt Feyenoord A1 ook nog om het kampioenschap. Beide teams hebben met nog vier wedstrijden te gaan een gelijk aantal punten. "Het zal heel spannend worden. We zullen vol gaan voor zowel de beker als het kampioenschap. Ik ben hoe dan ook erg trots op mijn ploeg, omdat het al heel knap is dat we tot het einde meestrijden om twee prijzen."