zondag, 14. april 2013 - 18:22 Update: 03-07-2014 0:59

Feyenoord loopt schade op in titelstrijd op bezoek bij RKC

Foto van voetballer met bal

(ELF-Voetbal) Feyenoord heeft zichzelf zondagmiddag een zware domper bezorgd. Op bezoek bij RKC Waalwijk van trainer Erwin Koeman slaagde ploeg van (broer) Ronald Koeman er niet in om te winnen: 1-1.

Al na dertien minuten nam Feyenoord de leiding op bezoek in Waalwijk. Ard van Peppen schatte een stuiterbal helemaal verkeerd in, waarna Ruben Schaken zichzelf voorbij de linksback wurmde. De aanvoerder van de thuisploeg probeerde zijn fout te herstellen met een tackle, maar deze leverde een strafschop op voor Feyenoord. Clubtopscorer Graziano Pelle bleek uiterst koelbloedig vanaf elf meter (1-0). Even later kreeg Feyenoord goede mogelijkheden via schoten van John Goossens en Jean-Paul Boëtius. Beide heren verzuimden echter de comfortabele 0-2 binnen te schieten.

Gedurende de eerste helft wist RKC weinig in te brengen tegenover het controlerende Feyenoord. Na de theepauze begon de ploeg van trainer Erwin Koeman stukken feller. Schoten van Teddy Chevalier en Sander Duits leverden echter niet het gewenste resultaat op. Enkele minuten later moest Rodney Sneijder zich per brancard laten wisselen voor Furhgill Zeldenrust.

In de 56ste minuut was het wél raak voor de thuisploeg. Feyenoord liet Duits in alle rust opstomen, waarna de middenvelder van RKC zijn dribbel besloot met een doeltreffende poging in de rechterhoek (1-1). Na het doelpunt van de thuisploeg begon een drukperiode van Feyenoord met diverse kansen. De beste mogelijkheid was voor Stefan de Vrij die zijn kopbal net naast het RKC-doel zag verdwijnen. Ook Boëtius en Pelle kwamen niet tot scoren, waardoor het duel in een 1-1 remise eindigde.