donderdag, 26. september 2013 - 22:56 Update: 03-07-2014 0:51

Feyenoord niet in problemen tegen streekgenoot

Foto van voetbal | Archief EHF
sport

(ELFVoetbal) De overgebleven kandidaten voor de KNVB beker zijn bekend. Feyenoord voegt zich als laatste bij de deelnemers aan de derde ronde van het bekertoernooi. De Rotterdammers waren in eigen huis te sterk voor FC Dordrecht: 3-0.

Waar PSV en Ajax het eerder deze week moeilijk hadden met clubs uit de Jupiler League, ontdeed Feyenoord zich donderdagavond met groot gemak van de koploper van het tweede Nederlandse niveau. Dordrecht trok dapper ten strijde, maar kon de streekgenoot niet bijbenen. Nadat Feyenoord in de openingsfase al enkele goede mogelijkheden onbenut had gelaten, brak Graziano Pellè in de 36ste minuut de ban. Op aangeven van Lex Immers werkte de Italiaan, die als gelegenheidsaanvoerder fungeerde, met zijn voet de bal binnen. Na de rust haalde Feyenoord de voet van het gaspedaal, waardoor de bezoekers meer ruimte kregen om te voetballen. De voorsprong kwam echter nimmer in gevaar. Toen Ruben Schaken na een uur spelen met een hard schot de score verdubbelde, was er geen vuiltje meer aan de lucht voor de thuisploeg. In blessuretijd zorgde Samuel Armenteros voor het slotakkoord. Hij haalde vol uit en zag zijn schot tegen de touwen belanden.