maandag, 18. februari 2013 - 11:24 Update: 03-07-2014 1:02

Feyenoord onderuit in Zwolle na fantastische wedstrijd

(ELF Voetbal) PEC Zwolle heeft Feyenoord in eigen huis verslagen met 3-2. In een wedstrijd die van begin tot eind boeiend was en beide kanten op kon, trokken de Zwollenaren aan het langste eind. Binnen zes minuten zat de thuisploeg al op rozen door doelpunten van Pellè (eigen doel) en Lachman.

De eerste de beste kans was direct raak in Zwolle. PEC kreeg een corner in de eerste minuut en die werd gepromoveerd tot doelpunt: 1-0. Het was Graziano Pellè die de bal met de knie in eigen doel werkte. De thuisploeg bleef de aanval zoeken in de beginfase. Die drang werd opnieuw beloond met een treffer. Arne Slot gaf een perfecte steekpass op Darryl Lachman. De verdediger dook alleen op voor Erwin Mulder en hij faalde niet: 2-0.

Feyenoord kon geen grip krijgen op het frisse spel van de Zwollenaren. Verder dan wat mogelijkheden kwamen de gasten niet in het eerste kwart. Toch kreeg Feyenoord langzaam steeds meer het initiatief in de wedstrijd. Wesley Verhoek miste een dot van een kans door voor open doel de bal amper te raken, waardoor de kans verkeken ging.

Wie anders dan Graziano Pellè bracht de Rotterdammers terug in het duel. Met een oogstrelende omhaal maakte hij de aansluitingstreffer in de 32ste minuut. Dat was ook het 4000ste doelpunt van Feyenoord in de Eredivisie. Amper zestig seconden later was het al 2-2. Een corner van Jordy Clasie vond het hoofd van opnieuw Pellè: 2-2. In de tweede helft had Feyenoord het beste van het spel. Vlak na rust had Tonny Vilhena de uitgelezen kans om de bezoekers op voorsprong te schieten. Hij was echter te nonchalant in de afronding. Boer kon zijn inzet makkelijk vangen. Denni Avdic kon voor het bereiken van het uur de thuisploeg op zijn beurt Zwolle weer aan de leiding brengen, maar zijn volley werd met een uitstekende reflex gepareerd door Mulder. In de 68ste minuut miste Pellè een grote kopkans, waarna de thuisploeg de 3-2 maakte. Ruim een kwartier voor tijd was het Avdic die een corner simpel kon intikken. Mulder ging lelijk onder de bal door.

Martins Indi, Pellè en met name Immers konden daarna de gelijkmaker nog produceren, maar het mocht niet meer baten. Door de nederlaag komt Feyenoord zes punten achter op lijstaanvoerder PSV. PEC Zwolle gaat met de driepunter naar de gedeeld dertiende plaats met 23 punten uit 23 wedstrijden.

Pellè deed daarna positief van zich spreken door twee keer binnen twee minuten het goede net te vinden. Zijn eerste was van grote schoonheid met een omhaal.  Een kwartier voor tijd maakte Denni Avdic de 3-2 voor PEC.