zondag, 6. oktober 2013 - 22:02 Update: 03-07-2014 0:51

Feyenoord overleeft hectische slotfase en wint van Vitesse

Foto van Feyenoordfans | Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Feyenoord ging vanmiddag op visite bij Vitesse en met drie punten op zak keren zij terug naar Rotterdam. Makkelijk was het echter niet.

Vitesse kwam woensdag ook al in actie. Toen werd er op bezoek bij ADO Den Haag met 2-1 verloren. Vanmiddag waren de mannen van Peter Bosz erop gebrand een goed resultaat neer te zetten.

Stefan de Vrij, die de afgelopen week het onderwerp van gesprek was (aanvoerderskwestie), brak in de twintigste minuut de score open namens Feyenoord. Na een corner van Ruud Vormer stond de mandekker op de goede plek om de leren knikker binnen te werken. Twee minuten later was het Graziano Pelle die een uitstekende voorzet van Samuel Armenteros binnen kopte. Dit was tevens de ruststand.

Vitesse liet de koppies echter niet hangen. De Arnhemmers probeerden de aansluitingstreffer te forceren, maar pas in de 83e minuut was het Mike Havenaar die met een kopbal de 2-1 op het scorebord zette. De Rotterdammers kwamen onder druk te staan en in de slotminuut kreeg Vitesse een aantal corners. Zelfs Vitesse-goalie Piet Velthuizen ging mee naar voren en was met het hoofd dicht bij de gelijkmaker. In de allerlaatste seconde raakte Havenaar de paal en kon de ploeg van trainer Ronald Koeman opgelucht ademhalen.