zondag, 17. maart 2013 - 23:14 Update: 03-07-2014 1:01

Feyenoord wint van Utrecht maar verliest Pellè

- (ELF-Voetbal) Feyenoord heeft thuis FC Utrecht opzij gezet. In een fel duel won de ploeg van Ronald Koeman met 2-1 en blijft zodoende hoop houden op de titel. Wel moet het over twee weken in en tegen Heerenveen Graziano Pellé missen. De aanvaller kreeg vandaag zijn vijfde gele kaart en is zodoende automatisch geschorst.

Hoewel Feyenoord de betere ploeg was in de openingsfase, stichtte Utrecht wel behoorlijk wat gevaar. Nana Asare, die nog in de jeugdopleiding van Feyenoord heeft gespeeld, was met een schot het dichtste bij. Erwin Mulder redde echter. Via een sterk spelende Ruben Schaken kreeg Feyenoord in de dertiende minuut een eerste kans. Schaken zette laag voor, maar de inzet van Pellé was te zwak om doelman Robbin Ruiter ongerust te maken. Feyenoord had het lastig tegen Utrecht en kon weinig creëeren. Het felle duel werd daarom vooral ontsierd door gele kaarten. Tonny Vilhena, Tommy Oar en Asare kwamen in het boekje van scheidsrechter Richard Liesveld. De 1-0 viel toch, na een halfuur spelen. Wederom was het Schaken die na goed werk Pellé bereikte en de spits kapte Dave Bulthuis uit en schoot knap raak. Ook na rust was Feyenoord de betere ploeg. Via Vilhena en Janmaat kreeg het kansen, maar scoren deed het niet. Dat deed Cedric van der Gun aan de overkant wel. Een enorme fout van Stefan de Vrij stelde de ervaren aanvaller van FC Utrecht in staat de gelijkmaker te maken. Twee minuten later was iedereen de fout van de jonge verdediger alweer vergeten. Janmaat combineerde met Schaken en de vleugelverdediger scoorde. In het restant van de wedstrijd was Feyenoord beter, maar vergat het om het duel te beslissen. Omdat ook Utrecht nog meerdere malen gevaarlijk werd, bleef het in de Kuip spannend tot het einde, maar gescoord werd er niet meer.