zondag, 10. februari 2013 - 21:15

Fietsendief trapt in 'hondengeblaf' agent

Oostwold

Politieagenten hebben zaterdagavond in Velddriel twee verdachten aangehouden voor vrijheidsberoving.

‘Ze hadden een man die door hen verdacht werd van meerdere diefstallen, mishandeld en opgesloten in de kofferbak van een auto’, meldt de politie zondag. Het aangehouden duo is 27 en 28 jaar oud en woonachtig in de gemeenten Kerkdriel en Maasdriel.

De agenten werden rond 19.00 uur naar de Oude Weistraat in Velddriel gestuurd; daar werd een man vastgehouden die enkele dagen geleden een diefstal zou hebben gepleegd. Bij een geparkeerde auto troffen de agenten twee mannen aan, die verklaarde een man te hebben opgesloten in hun kofferbak.

Hulpgeroep uit de kofferbak
Op dat moment hoorden de agenten hulpgeroep uit de kofferbak van de auto komen en klom een man met bebloed gezicht tussen de achterstoelen uit de kofferbak. De agenten spraken de geëmotioneerde man aan.

Hij vertelde mishandeld te zijn door meerdere personen. Zijn mobieltje en schoenen waren hem afgenomen, om vluchten te verkomen. Hierop hebben de agenten een ambulance geregeld om de 28-jarige Poolse man te laten onderzoeken in het ziekenhuis.

Aanhoudingen
Tijdens hun onderzoek bij de auto hoorden de agenten van de melders, dat de vastgehouden man door hen verdacht werd van meerdere diefstallen bij hen en collega’s. Na afstemming met Justitie zijn deze beide mannen aangehouden voor mishandeling en vrijheidsberoving van het slachtoffer.

Zodra de medische omstandigheden het toelaten wordt de naar het ziekenhuis vervoerde man door de politie verhoord.
Provincie:
Tag(s):