donderdag, 26. september 2013 - 20:51 Update: 03-07-2014 0:51

Finnbogason schiet Twente uit de beker

Heereveen

(ELFVoetbal) Het zou inmiddels geen geheim meer moeten zijn dat sc Heerenveen het vooral moet hebben van de inbreng van Alfred Finnbogason. Toch had de IJslandse aanvaller een groot aandeel in de 3-0 zege die de Friezen boekten, ten koste van FC Twente.

De Tukkers kunnen zich in een vroeg stadium van het seizoen al gaan richten op de Eredivisie. De uitschakeling in het toernooi om de KNVB beker mag met name Roberto Rosales zich aanrekenen. De Venezolaanse verdediger moest al na 25 minuten inrukken, nadat hij een tweede gele kaart kreeg voorgehouden. De bezoekers uit Enschede keken op dat moment al tegen een achterstand aan. Na uitstekend voorbereidend werk van Finnbogason mocht Luciano Slagveer van dichtbij voor de openingstreffer tekenen. Dusan Tadic kreeg even later, nadat Twente in ondertal verder moest, nog een dot van een kans, maar de Serviër had het vizier niet op scherp staan en schoot naast. Dat vizier stond bij Finnbogason traditiegetrouw wel goed afgesteld. Kort na rust promoveerde hij een lage voorzet van Pele van Anholt tot doelpunt: 2-0. Met een rake kopbal verdubbelde Finnbogason vervolgens nog zijn doelpuntenproductie, waarmee hij de eindstand op 3-0 bepaalde.