woensdag, 15. mei 2013 - 18:58 Update: 03-07-2014 0:58

FIOD doet aanhoudingen in onderzoek naar merkvervalste artikelen

Foto van in beslag genomen spullen | FIOD
Foto: FIOD
Apeldoorn

De FIOD heeft dinsdag twee mannen uit Leiden en Apeldoorn aangehouden op verdenking van grootschalige import en handel in namaakartikelen. Bij doorzoekingen van zes woningen in Apeldoorn, Leiderdorp en Deventer is een grote hoeveelheid nagemaakte producten aangetroffen. Hiernaast is illegaal vuurwerk, 2,5 kg hennep en een grote hoeveelheid stroomstootwapens aangetroffen en in beslag genomen. Ook zijn drie vuurwapens gevonden.

De doorzoekingen hebben geleid tot een derde aanhouding van een man uit Apeldoorn. In Utrecht, Apeldoorn en Nieuwegein zijn loodsen doorzocht.  De FIOD heeft hier op grote schaal merkvervalste goederen aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en met vrachtwagens afgevoerd.

Het vermoeden is dat een 37-jarige man uit Leiden de namaakartikelen importeerde. Hij verkocht ze onder andere door aan een 25-jarige man uit Apeldoorn. Vermoed wordt dat die persoon de artikelen weer doorverkocht werden aan een groot aantal andere handelaren. Ook naar een aantal van deze handelaren wordt in samenwerking met de Douane onderzoek gedaan. Dertien van de handelaren zijn door medewerkers van de Douane bezocht. Ook dit heeft geleid tot inbeslagname van merkvervalste goederen.

De aanleiding voor het onderzoek bestond mede uit informatie dat via een besloten Facebookgroep op grote schaal werd gehandeld in merkvervalste goederen.  De FIOD heeft ook doorzoekingen gedaan in de woningen van drie leden van deze besloten Facebookgroep. Ook in deze woningen zijn goederen in beslag genomen waarvan wordt vermoed dat zij merkvervalst zijn. De Facebookgroep heeft circa 1800 leden.

Provincie:
Tag(s):