donderdag, 4. april 2013 - 21:57 Update: 03-07-2014 1:00

FIOD neemt oldtimers in beslag

FIOD neemt oldtimers in beslag
Foto: Bon
FIOD neemt oldtimers in beslag

De FIOD heeft donderdag zestien oldtimers in beslag genomen, waaronder twee Ferrari's, een Maseratti, Jaguar, Rolls Royce en een Lambourgini.

De oldtimers zijn in beslag genomen bij een bedrijf dat vermoedelijk nagemaakte nieuwe Bugatti's en Alfa romeo's als oldtimers importeerde voor de handel.
Voor (de invoer van) oldtimers hoeft minder belasting betaald te worden dan voor de invoer van nieuwe auto's. De schatkist is door deze vermoedelijke fraude benadeeld voor circa 700.000 euro.

Een 45-jarige medewerker van het bedrijf is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het doen van onjuiste invoeraangiften en valsheid in geschrifte. De replica's van de auto's werden vermoedelijk uit Argentinie gehaald. Bij de import werd aangegeven dat het ging om auto's van tenminste 30 jaar oud waarbij vermoedelijk valse kentekenbewijzen zijn overlegd. Hierdoor hoefden geen invoerrechten betaald te worden en kwamen ze in aanmerking voor een verlaagd percentage omzetbelasting.

In de omgeving van Arnhem werd een bedrijfslocatie en twee woningen doorzocht. De FIOD heeft beslag gelegd op een deel van de handelsvoorraad van het bedrijf, op bankrekeningen en op onroerend goed, omdat misdaad niet mag lonen.

Provincie: