zondag, 17. februari 2013 - 19:16 Update: 08-07-2014 0:43

Foutloos Ajax zonder moeite voorbij slapjes RKC

(ELF-Voetbal) Ajax heeft zondagmiddag zonder enige moeite RKC Waalwijk weten te verslaan. Nadat Steaua Boekarest (2-0) het onderspit moest delven in de Europa League was de ploeg van trainer Frank de Boer met dezelfde cijfers de baas over de Noord-Brabanders. Niklas Moisander en Christian Eriksen tekenden voor de treffers.

In een sombere openingsfase controleerde Ajax het spel. De eerste grote mogelijkheid was voor oud-RKC-speler Derk Boerrigter. De buitenspeler trok vanaf de linkerflank naar binnen, waarna zijn inzet via doelman Jeroen Zoet en de paal naast het doel ging. Uit de corner die hierop volgde tekende verdediger Niklas Moisander van dichtbij voor het openingsdoelpunt: 0-1. Vijf minuten voor de rust tekende Christian Eriksen voor de 0-2. De Deen passeerde Michael Lamey op fraaie wijze en schoot vervolgens in de korte hoek raak. Tot dat moment wist RKC helemaal niets in te brengen.

Ook na de rust leek er niets in te zitten voor de Waalwijkers. De kansen waren wederom voor Ajax, maar door matig afronden van onder meer Siem de Jong, werd de wedstrijd nog niet definitief beslist. Een handsbal van Toby Alderweireld leverde RKC uit het niets een strafschop op en hiermee een uitgelezen kans om de wedstrijd nieuw leven in te blazen. Ajax-goalie Kenneth Vermeer dacht hier echter heel anders over. De sluitpost pakte de slappe strafschop van Robert Braber zonder enige moeite.

In het restant wist Ajax het duel simpel uit te voetballen. RKC probeerde het nog wel via onder andere invaller Mart Lieder, maar slaagde er niet in om het de Amsterdammers nog lastig te maken. De bezoekers verkleinen door de overwinning het gat met PSV weer tot drie punten, terwijl RKC blijft bungelen tussen de middenmoot en degradatiezone.