dinsdag, 11. juni 2013 - 18:06 Update: 03-07-2014 0:56

Van Gaal: Slecht gespeeld tegen China, maar niets weggegeven

Foto van Louis van Gaal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(Elfvoetbal) Hoewel zijn elftal de oefentrip met twee positieve resultaten afsluit, was bondscoach Louis van Gaal niet te spreken over het vertoonde spel tegen de Chinezen.

"Het was een slechte wedstrijd. We zijn heel slecht begonnen en dat was eigenlijk onverklaarbaar omdat we gisteren goed getraind hebben en de omstandigheden veel beter waren dan in Indonesië", was de bondscoach dinsdag kritisch voor de camera van SBS6.

"Toen we elf tegen tien kwamen te staan moeten we een veel sneller tempo kunnen spelen. Dat hebben we verzaakt", keek Van Gaal terug op de rode kaart van de Chinezen. Ondanks het matige spel zag de bondscoach ook positieve punten. "Het was niet goed, maar desondanks hebben we dotten van kansen gemist. Ik ben wel blij dat het nu over is", vertelde de voormalig trainer van Bayern München, Barcelona en Ajax.

Net als zijn aanvoerder was ook Van Gaal niet blij met de rode kaart. "Ik ben niet blij als we met elf tegen tien komen te staan, dan is er geen sprake meer van een wedstrijd. Ook als clubcoach was ik daar nooit blij mee en zou ik het beter vinden als een scheidsrechter de trainer dwingt die speler te wisselen", is de visie van Van Gaal.

"Ik heb nieuwe inzichten over spelers gekregen en ze beter leren kennen. Wat dat betreft is dit een nuttige trip geweest", zo besloot de bondscoach zijn verhaal.

Categorie: