dinsdag, 11. juni 2013 - 9:03 Update: 03-07-2014 0:56

Van Gaal spreekt bewondering uit voor Jong Oranje

Wij houden van Oranje voetbal | Archief EHF
Foto: Archief EHF

(ElfVoetbal) Bondscoach Louis van Gaal is onder de indruk van de prestaties die tot nu toe zijn geleverd door Jong Oranje op het Europees Kampioenschap in Israël. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en een plaats in de halve finales werd daarmee al veilig gesteld.

"Ik vind het echt knap. Volgens mij is dit onder Foppe de Haan niet gepresteerd, twee keer achter elkaar winnen in het begin van het toernooi. Hoe je het ook wendt of keert, dat is een geweldige prestatie. Maar ik had het verwacht, want ik heb gezegd dat wij met de staf vinden dat we Europees kampioen moeten worden", aldus Van Gaal in de Telegraaf.

Maar Van Gaal is ook kritisch. "Als Nederland in de tweede helft tegen Duitsland wordt weggespeeld is dat uiterst teleurstellend. Zo hoog schatte ik de individuele kwaliteiten van de Duitse spelers namelijk niet in. De tegenstand was ook van de kant van de Russen nog niet zo geweldig. Het viel mij zelfs tegen. Maar dat neemt niet weg dat het van Jong Oranje knap was dat het er tegen de Russen meteen weer stond."

Categorie: