zaterdag, 22. juni 2013 - 8:58 Update: 03-07-2014 0:56

Van Gaal: Voetbal blijft een teamsport

Foto van Van Gaal | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Louis van Gaal pakt deze week zijn koffers en gaat in Brazilië de mogelijke WK-tegenstanders van het Nederlands elftal bekijken tijdens de Confederations Cup. Met name over Spanje is de oefenmeester lovend.

Lous van Gaal pakt deze week zijn koffers en gaat in Brazilië de mogelijke WK-tegenstanders van het Nederlands elftal bekijken tijdens de Confederations Cup. Met name over Spanje is de oefenmeester lovend.
"Spanje speelt goed, als een echt team", zegt Van Gaal, die zijn bedenkingen heeft over het team Brazilië. "Brazilië is afhankelijk van individuen, vooral van Neymar, maar Hulk en Fred kunnen het ook. Ze hebben allemaal veel individuele kwaliteiten in huis. Voetbal blijft echter een teamsport, alleen Spanje kan mij bekoren."

De Spanjaarden kennen vooralsnog een eenvoudig toernooi in Brazilië, omdat het relatief simpel won van Uruguay (2-1) en speelde met Tahiti (10-0). In de wedstrijd tegen Uruguay kwam het goede positiespel van de ploeg van Vicente Del Bosque weer eens naar voren. Tegen Tahiti echter was de teamprestatie al een stuk minder. Dat kwam ook doordat de middenvelders van FC Barcelona toen rust kregen.

Het andere Europese land dat op de Confederations Cup actief is, is Italië. "Zij hadden moeite met het winnen van wedstrijden tegen Mexico en Japan. Dus hoop hebben we als Nederland zeker om een goed figuur te slaan", besluit Van Gaal zijn lezing tegenover De Telegraaf.

Categorie: