vrijdag, 14. juni 2013 - 13:03 Update: 03-07-2014 0:56

Geen aanwijzingen voor een misdrijf bij jongen Ruischerwaard

Foto van forensisch onderzoek rond woning | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Groningen

Het Openbaar Ministerie Noord-Nederland heeft op basis van nieuw onderzoek geconcludeerd dat er geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf bij de dood van Nour El Cheikh. De jongen werd op 1 januari 2013 dood gevonden in een sloot bij Ruischerwaard in Groningen.

Op 11 april 2013 werd het lichaam van de jongen opgegraven voor een sectie, een scan en toxicologisch onderzoek. Deze onderzoekshandelingen vonden plaats bij het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag. De sectie heeft geen aanwijzingen opgeleverd, dat er sprake zou zijn van een misdrijf. Volgens de vader zou er letsel zijn in het gezicht. Uit de sectie is gebleken dat er geen sprake is van uitwendig geweld en bijbehorend letsel in het gezicht. Verder zijn op de jongen enkel een paar blauwe plekken aangetroffen. De scan op het lichaam heeft ook geen resultaten opgeleverd. Er zijn geen botbreuken gevonden of ander soortig letsel aangetroffen. Dit naar aanleiding van de vraag dat hij mogelijk slachtoffer zou zijn geweest van een aanrijding. Het toxicologisch onderzoek heeft aangetoond dat er sprake is van alcohol- en drugs in het bloed. Echter kan de patholoog hier geen conclusies aan verbinden in relatie tot de doodsoorzaak van de jongen. Tot slot hebben de getuigenverklaringen ook geen nieuwe informatie opgeleverd die zouden kunnen leiden naar een mogelijke verdenking van een strafbaar feit.

Het Openbaar Ministerie concludeert dat er sprake is van een niet-natuurlijke dood zonder sporen van een misdrijf. Het OM gaat er vanuit dat de jongen door verdrinking en onderkoeling om het leven is gekomen. Hiermee is het onderzoek naar het overlijden van de jongen afgerond. 

Provincie:
Tag(s):