woensdag, 29. mei 2013 - 11:45 Update: 03-07-2014 0:57

Geen bewijs van corrupte cardiologen

Foto van pacemaker | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Of er in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes en in Vlissingen gefraudeerd is met medische hulpmiddelen is volgens minister Schippers niet te achterhalen, zo meldt de NOS woensdag.

Dit liet de minister in de Tweede Kamer weten naar aanleiding van Kamervragen gesteld door SP-Kamerlid Leijten. Volgens de minister is er geen enkel bewijs dat de cardiologen van het ziekenhuis corrupt zijn en hun zakken hebben gevuld.

Vorige week donderdag meldde het KRO tv-programma Reporter dat de problemen binnen de vakgroep cardiologie te maken hebben met de inkoop van pacemakers. Het ziekenhuis van Vlissingen gebruikte pacemakers van Sorin en het ziekenhuis in Goes die van Medtronic. Volgens een anonieme verpleegkundige zouden cardiologen financieel voordeel hebben bij het gebruik van verschillende merken pacemakers.

De afdeling cardiologie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis werd vorig jaar onder toezicht gesteld van de cardiologen van het Amphia Ziekenhuis in Breda, nadat bij controles was gebleken dat de samenwerking tussen de cardiologen in Goes en Vlissingen niet goed verliep.

Maar er is volgens Schippers geen bewijs voor gesjoemel met duurdere middelen. Schippers: "Het gaat om een anonieme melding, het is moeilijk te achterhalen wat waar is."  De bewindsvrouw  wees  erop dat de aanschaf van middelen niet via de artsen gaat, maar dat inkopers en medewerkers van de administratie van zes ziekenhuizen erbij betrokken zijn.

Provincie: