woensdag, 1. mei 2013 - 12:14 Update: 03-07-2014 0:58

Gerenoveerde Van Gogh museum weer open

Foto zelfportret van Gogh museum | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Het gerenoveerde Van Gogh Museum heeft woensdagochtend zijn eerste bezoekers verwelkomd.

Renovatie
Het museum opende zijn deuren met de jubileumtentoonstelling Van Gogh aan het werk. Na zeven maanden renovatie is het museum klaar voor het ontvangen van het publiek aan het Museumplein.


Zelfportret
Voorafgaand hieraan werd het werk Zelfportret als schilder opgehangen, een van de topstukken van de tentoonstelling. De tentoonstelling Van Gogh aan het werk laat aan de hand van zo’n 200 werken van Van Gogh en tijdgenoten de ontwikkeling van de schilder zien; hoe leerde hij het vak en waaruit bestond zijn atelierpraktijk. Het vormt een bijzonder overzicht van een veelzijdig oeuvre. De tentoonstelling is tot en met 12 januari 2014 dagelijks vanaf 9 uur te bezichtigen.


Microscopen en touchscreens
Directeur Axel Rüger: ‘Wij zijn heel blij dat het Van Gogh Museum weer open is voor ons publiek. Een belangrijk moment. Alle drie de musea aan het Museumplein zijn nu weer open. En dat voelt heel goed. We hebben een bijzondere jubileumtentoonstelling samengesteld, gebaseerd op acht jaar onderzoek, met unieke bruiklenen en uitzonderlijke combinaties van kunstwerken. Ook kunnen bezoekers zelf ontdekken, onder meer met microscopen en touchscreens, hoe Vincent van Gogh werkte’.

 

 
 
Provincie:
Tag(s):