dinsdag, 2. april 2013 - 10:29

Gestolen auto tieners op zijn kant na wilde achtervolging

Amsterdam

Drie Amsterdamse tieners, van veertien, zeventien en negentien jaar oud, zijn maandagmiddag op de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost door de politie aangehouden nadat ze met een gestolen auto waren gestrand. Aan hun aanhouding was een wilde achtervolging vooraf gegaan.

De politie kreeg het trio maandagmiddag rond half drie in het vizier op de A1 bij Muiden. Bij controle van het kenteken bleek de auto als gestolen te zijn opgegeven. Toen de agenten de wagen wilden laten stoppen ontstond een achtervolging waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt.

Dienstpistool
De rit ging via de A9 uiteindelijk naar wegen binnen de bebouwde kom, waar nog steeds met hoge snelheden werd gereden en andere weggebruikers in gevaar werden gebracht. De rit eindigde uiteindelijk op de Karspeldreef in Amsterdam Zuidoost, waar de bestuurder de macht over het stuur verloor en de auto op zijn kant terecht kwam.

De drie inzittenden werden onder dreiging van het dienstpistool uit de auto gepraat en aangehouden. Geen van hen bleek gewond. De bewuste auto bleek in de nacht van 23 op 24 maart te zijn gestolen in Amsterdam Geuzenveld. De drie tieners zitten vast voor onderzoek en verhoor.
Provincie:
Tag(s):