maandag, 23. december 2013 - 22:24 Update: 03-07-2014 0:46

Getuige door vluchtende overvallers neergeschoten

Schiedam

Maandag rond 17.00 uur overvielen drie mannen een juwelier aan het Hof van Spaland in Schiedam. Tijdens hun vlucht is door de overvallers geschoten waardoor een omstander gewond raakte.

De mannen drongen maandagmiddag de winkel binnen en bedreigden het personeel met een vuurwapen. Vervolgens ging het drietal er vandoor met een onbekende buit en vluchtte het winkelcentrum uit in de richting van het Bachplein. De politie was inmiddels gewaarschuwd en kwam direct ter plaatse.

Op aanwijzen van getuigen stelden agenten een onderzoek in in de omgeving van een nabijgelegen flat. Daar troffen de agenten in eerste instantie een gewonde man aan. Hij bleek door de overvallers tijdens hun vlucht beschoten te zijn. De man raakte niet ernstig gewond, maar moest wel per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht om behandeld te worden.

Inzet Arrestatieteam

Inmiddels was er bij de agenten informatie dat de verdachten zich zouden ophouden in een van de woningen van de nabijgelegen flat. De omgeving werd hierop ruim afgezet en het Arrestatieteam (AT) kwam ter plaatse. Niet veel later gingen zij de woning binnen waar zij vervolgens drie mannen aanhielden. De drie zijn door de politie meegenomen naar het bureau om daar gehoord te worden. Vanwege de afzetting en de AT-inzet was de toegang tot de flat enige tijd afgesloten en konden bewoners het gebouw niet in of uit. Zodra de verdachten waren aangehouden en vervoerd, werd de flat weer vrijgegeven en kon iedereen weer vrij zijn woning of de nabijgelegen woningen in en uit.

Na de aanhoudingen heeft de Forensische Opsporing direct een sporenonderzoek ingesteld in het winkelcentrum en bij de flatwoning. Daarnaast is met diverse getuigen gesproken. De recherche zet het onderzoek verder voort.