donderdag, 25. juli 2013 - 22:45 Update: 03-07-2014 0:54

Gevangenisstraffen van 10 jaar in zaak Nico Leeuwe

Gevangenisstraffen van 10 jaar in zaak Nico Leeuwe
Foto: Archief EHF
Gevangenisstraffen van 10 jaar in zaak Nico Leeuwe
Foto: Archief EHF
Groningen

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag gevangenisstraffen van tien jaar geëist tegen de twee Colombiaanse verdachten die verantwoordelijk worden gehouden voor de gewelddadige dood van 65-jarige Nico Leeuwe uit Groningen.

Nico Leeuwe werd op 16 september 2011 dood aangetroffen in een gang bij zijn woning direct naast de rosse buurt in Groningen. Leeuwe, die in deze buurt bekend stond als de boodschappenman van de prostituees, moet een vreselijke dood zijn gestorven. Hij werd liggend op de grond met zijn gezicht naar beneden, met zijn armen en benen vastgebonden en met tape om zijn hals, aangetroffen. Hoe lang hij daar heeft gelegen en wat er zich tijdens de bewuste nacht precies heeft afgespeeld blijft onduidelijk. De verdachten wezen tijdens de zitting vooral naar elkaar en konden hier geen opheldering over geven. Wat wel vast stond is dat zij beide op de plaats delict waren geweest. Van alle twee de verdachten werden meerdere DNA-sporen aangetroffen. 


De officier van justitie kon niet bewijzen dat er sprake was van moord of doodslag maar acht de twee verdachten schuldig aan wederrechtelijke vrijheidsberoving met de dood als gevolg.


Uitspraak volgt op 26 augustus om 13.00 uur. 

Provincie:
Tag(s):