maandag, 22. juli 2013 - 11:31 Update: 03-07-2014 0:54

Gewonde verdachte in ziekenhuis aangehouden na explosie horecazaak Middelharnis

foto van brandweer
foto van brandweer
Middelharnis

In een horecazaak aan het Zandpad is maandagochtend vroeg na een explosie brand uitgebroken. Dit meldt de politie maandag.

Hierbij is een 21-jarige man uit Vierpolders gewond geraakt. 'Hij is aangehouden als verdachte'. aldus de politie. Politie onderzoekt zijn eventuele rol en betrokkenheid.

Rond 2.45 uur rukte de brandweer met groot materieel uit. De brand was uitslaand en ook de naastgelegen muziekwinkel vatte vlam. Ondanks alle inspanningen kunnen de in brand gevlogen panden als verloren worden beschouwd. Kort na half 04.30 uur werd het sein ‘brand meester' gegeven.

De brand was toen onder controle echter nog niet helemaal uit, in verband met een kapotte gasleiding. Nadat deze was afgesloten, kon de brand helemaal worden geblust. Overige panden zijn gespaard, echter door de kracht van de explosie is er een pand met aanzienlijk schade. Daarnaast was er veel glasschade.

In verband met de rookontwikkeling moesten twintig bewoners van het nabijgelegen appartementencomplex hun woningen verlaten. Zij werden op straat opgevangen en konden terugkeren naar hun woning nadat de woningen waren gelucht en het sein veilig door de brandweer was gegeven.

Provincie: