vrijdag, 19. juli 2013 - 12:23 Update: 03-07-2014 0:54

Gewonden tijdens achtervolging door politie

Gewonden tijdens achtervolging door politie
Foto: Archief FBF.nl

Bij een ongeluk op de Midden-Brabantweg zijn vannacht, de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juli 2013, omstreeks 02.45 uur, twee Tilburgse jongens van 17 en 18 jaar (zwaar) gewond geraakt. Dit gebeurde tijdens een achtervolging door de politie

Agenten zagen vannacht een auto, zonder verlichting, met hoge snelheid over de Spoorlaan in Tilburg rijden. De dienders besloten de auto te controleren en zetten de achtervolging in. De auto negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid, via de Ringbaan West, de Midden-Brabantweg op in de richting van Waalwijk. De achtervolgende agenten zagen dat de vluchtauto zich vast rijdt in de middenberm. Een motoragent spoot pepperspray in de richting van de bestuurder, die toch weer met zijn auto op de weg wist te komen en met hoge snelheid verder reed. Volgens de achtervolgende agenten werden daarbij snelheden van circa 170 a 180 km / uur gehaald. Net na het viaduct, ter hoogte van Loon op Zand, begon de vluchtauto te slingeren. De bestuurder maakt kennelijk nog een stuurcorrectie maar reed vervolgens met zijn auto tegen het talud van het viaduct omhoog, gaat over de kop en komt tot stilstand.

De bijrijder wordt uit de auto geslingerd en raakt zwaargewond. De bestuurder, die formeel wordt aangehouden, raakt eveneens gewond. Ze worden beiden naar het ziekenhuis gebracht. Een arts neemt op verzoek van de politie bloed bij de bestuurder af dat op alcoholpercentage en eventueel drugsgebruik wordt onderzocht. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wegenverkeerswet. De auto en een zakje met een gebruikershoeveelheid cocaïne zijn in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: