dinsdag, 2. juli 2013 - 11:24 Update: 03-07-2014 0:55

Gezin aangehouden op verdenking van betrokkenheid moord op van Ger Duijf

Foto van politieauto's met afzetlint | JPF - Archief
Foto: JPF - Archief
Tilburg

De politie arresteerde dinsdagochtend 2 juli 2013 drie personen op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van Ger Duijf (60) uit Vught.

De arrestanten zijn inwoners van Tilburg. Het gaat om een 48-jarige man, zijn echtgenote (47) en hun 22-jarige zoon. De verdachten waren bekenden van de overleden Ger Duijf.

Vermissing

Het lichaam van de 60-jarige Ger Duijf uit Vught werd dinsdagmiddag 14 mei 2013 aangetroffen. Hij lag begraven in het bosgebied Gorp en Rovert tussen Goirle en Hilvarenbeek. De overledene werd al vermist sinds 19 april 2013.

Team Grootschalige Opsporing

Direct na zijn vermissing al startte de politie het onderzoek. De vondst van zijn stoffelijk overschot was reden om het rechercheteam verder uit te breiden. Een Team Grootschalige Opsporing, verricht onder leiding van een officier van justitie, het opsporingsonderzoek.

Aanknopingspunten

De auto van Ger Duijf werd zondag 28 april verlaten aangetroffen in Oisterwijk. In recente televisie uitzendingen van de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht werd aandacht gevraagd voor het onderzoek. Aan de kijkers werden goederen getoond, die de politie aantrof bij het dode lichaam van Ger Duijf. Het ging daarbij onder andere om een blauw/groen afdekzeil, een stuk touw en spanband. Verder werd gevraagd naar persoonlijke eigendommen van het slachtoffer. Ook zette de politie een speciaal twitteraccount  om hulp van het publiek in te roepen. Dit alles leidde tot een aantal tips, die door de politie verder uitgerechercheerd werden.

Verdachten

Meerdere sporen leidden in de richting van de het Tilburgse echtpaar en hun zoon. Zij werden dinsdagochtend 2 juli 2013 gearresteerd en worden verdacht van betrokkenheid bij de zaak. Na de arrestaties doorzocht de politie drie woningen in Tilburg. Verder onderzoek moet uitwijzen onder welke omstandigheden Ger Duijf om het leven kwam. Het drietal is in verzekering gesteld en ingesloten. Omdat de verdachten 'in beperkingen zitten' kunnen de politie en het openbaar ministerie geen inhoudelijke mededelingen doen over de zaak.