zaterdag, 9. november 2013 - 21:04 Update: 03-07-2014 0:49

Go Ahead makkelijk langs Roda JC

Foto van voetbal | Archief EHF
Kerkrade

(Elfvoetbal) Go Ahead Eagles heeft zaterdag verrassend eenvoudig gewonnen op bezoek bij Roda JC.

De ploeg uit Deventer was vier keer trefzeker in Kerkrade, terwijl de thuisploeg maar één keer scoorde: 1-4. Jarchinio Antonia (twee keer), Xander Houtkoop en Erik Falkenburg scoorden namens Go Ahead. Mitchell Donald deed iets terug namens Roda.

Binnen tien minuten zaten de bezoekers al op rozen in het Parkstad Limburg Stadion. Antonia bracht in de negende minuut Go Ahead Eagles op voorsprong met een schitterend schot. De rechtsbuiten kwam vanaf rechts naar binnen en met zijn linker krulde hij de bal fraai in de verre hoek. Snel daarna kon hij een voorzet van Houtkoop simpel voorbij doelman Filip Kurto koppen: 0-2.

Roda JC nam daarna het heft in handen. Donald en Kees Luijckx waren dichtbij de aansluitingstreffer. Met name Donald had moeten scoren. Hij schoot geheel vrij naast vanaf een meter of tien. Toch was het Donald die de 1-2 maakte. Henk Dijkhuizen, geselecteerd voor Jong Oranje, kwam door over rechts en hij gaf voor. Bij de eerste paal kopte middenvelder Donald binnen.

Vijf minuten later was de marge weer twee. Een counter van Go Ahead eindigde na een voorzet van Antonia bij Houtkoop. De linkspoot schoot de bal hard onder Kurto door: 1-3. Daar bleef het bij in de eerste helft.

Na rust was het duel snel gespeeld. Ard van Peppen onderbrak een veelbelovende aanval van de bezoekers. De linksachter kreeg daardoor zijn tweede gele kaart en zodoende moest de thuisploeg met tien man verder. De man meer leverde de gasten nog één doelpunt op. Falkenburg kopte een voorzet van Houtkoop binnen: 1-4.

Roda JC had haar laatste zeven duels niet verloren, terwijl Go Ahead Eagles al vier wedstrijd niet had gewonnen.