zondag, 22. december 2013 - 17:08 Update: 03-07-2014 0:46

Go Ahead verslaat Utrecht en stijgt flink

Go Ahead Eagles heeft in de eigen Adelaarshorst een belangrijke overwinning geboekt op FC Utrecht. De ploeg van trainer Foeke Booy wist de Domstedelingen met 2-1 te verslaan en stijgt zodoende van plek veertien naar plek tien.

Toch was het FC Utrecht dat uitstekend begon aan de Vetkampstraat. Tommy Oar ontsnapte aan de linkerkant van het veld en bediende de achttienjarige Cedric Badjeck. De debutant, vervanger van de geschorste Steve De Ridder, rondde vervolgens af en zette FC Utrecht al na vijf minuten op een 1-0 voorsprong.

De Eagles waren echter niet onder de indruk van de vroege achterstand en legden goed voetbal op de mat. Tien minuten na de openingstreffer werd een fraaie aanval afgerond door Jeffrey Rijsdijk. Nog voor de rust was het Erik Falkenburg die alleen voor doelman Robbin Ruiter miste, waardoor het 1-1 in Deventer 1-1 stond na 45 minuten voetballen.

De tweede helft was vervolgens een niet al te beste en weinig kansen werden er gecreëerd. Toch ging de thuisploeg er met de overwinning vandoor, omdat Jop van der Linden een strafschop benutte. Een kwartier voor affluiten haalde Mark van der Maarel Xander Houtkoop onderuit, waarna scheidsrechter Reinold Wiedemeijer naar de stip wees. Na de 2-1 bleven de beste kansen voor Go Ahead, maar Van der Linden en Falkenburg konden de score niet uitbreiden. Omdat FC Utrecht niks klaar kon spelen, bleef het zodoende bij 2-1.