zaterdag, 9. november 2013 - 16:06 Update: 03-07-2014 0:49

Groep van 15 man keert zich tegen politieagenten

Foto van politie agent in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Almere

Agenten in Almere die in de nacht van vrijdag op zaterdag op een beroving afkwamen op de Saint Saënsgracht zijn tijdens het onderzoek naar de gevluchte verdachten door omstanders geslagen. Dit meldt de politie zaterdag.

Beroving
Rond 02.20 uur liep een 24-jarige inwoner van Almere samen met een vriend over de Saint Saënsgracht in de richting van de Brittenstraat. Ter hoogte van de Cesar Franckweg kwamen zij drie onbekende jongens tegen. Eén van de jongens keerde zich naar de slachtoffers om en dreigde met een wapen. Onder bedreiging van dit wapen moesten zij hun bezittingen afgeven aan de drie verdachten. Na de beroving vluchtten de verdachten weg in de richting van de Literatuurwijk.

Arrestaties voor verzet tegen politie
De politie ging direct op zoek naar de gevluchte verdachten en trof op de Willem Pijperstraat drie mogelijke verdachten aan. Tijdens de controle bleek dat dit niet de gezochte verdachten waren. Een aantal personen die getuige waren van de controle bemoeiden zich echter wel met het onderzoek en beledigden de agenten. Toen één van hen, een 55-jarige inwoner van Almere, hiervoor werd aangehouden sloeg de vlam in de pan.

Groep van 15 man
Een groep van 15 personen probeerden de aangehouden man te ontzetten en sloegen de agenten. Met de hulp van assisterende politie-eenheden werden twee verdachten, een 26-jarige inwoner van Almere en een 27-jarige man uit Amstelveen, aangehouden voor het plegen van mishandeling, verzet en belemmering. Tijdens de arrestatie werd de wapenstok en pepperspray gebruikt en een diensthond ingezet. Alle drie de verdachten zijn ingesloten.

 

Provincie: