vrijdag, 15. november 2013 - 7:54 Update: 03-07-2014 0:49

Groningse politie op scherp tijdens intocht Sinterklaas

Foto van Sinterklaas | ARCHIEF
Foto: archief
Foto van Sinterklaas | ARCHIEF
Foto: archief
Groningen

De politie in Groningen staat zaterdag volgens het AD op scherp voor de intocht van Sinterklaas die live op de televisie zal worden uitgezonden. Dit om eventuele relschoppers tegen Zwarte Piet aan te pakken.

Tijdens een briefing hebben de agenten van het Groninger korps te horen gekregen dat de mogelijkheid bestaat dat er anti Zwarte Piet sympathisanten zich zullen manifesteren. Wanneer het kinderfeest verstoord dreigt te worden dan moeten agenten direct optreden. Wanneer agenten zullen ingrijpen wil men niet bekend maken.

Activisten tegen Zwarte Piet hebben aangekondigd om in de hoofdstad te protesteren tegen de intocht van Sinterklaas met Zwarte Pieten. Burgemeester Van der Laan zegt dat demonstranten welkom zijn, maar wel 'hun gezonde verstand moeten gebruiken'. T-shirts met tekst zijn volgens Van der Laan toegestaan, maar wie daarbij geluid maakt zal worden gevraagd weg te gaan. 'Het moet een fijn feest worden, zonder ordeverstoringen.'

De Nationale Politie heeft alle eenheden in het land geadviseerd om tijdens de intocht alert te zijn en op te treden indien nodig.