dinsdag, 26. november 2013 - 13:15 Update: 03-07-2014 0:48

Grote actie tegen georganiseerde hennepteelt in Noord-Nederland

Foto van ontruiming hennepplantage | MV Blik op Nieuws
Foto: Archief MV
Groningen

In Noord-Nederland is de politie dinsdagochtend een grote actie gestart tegen de georganiseerde hennepteelt. Op diverse plaatsen in de provincie Groningen en in Emmen zijn plantages aangetroffen.

Een woorvoerder van de politie laat aan Blik op Nieuws weten dat het onderzoek naar de hennepteelt ongeveer vier maanden geleden is begonnen nadat zij informatie hadden gekregen over drugtransporten naar Duitsland. Hiervoor zijn eerder al een man en een vrouw aangehouden in Noord-Duitsland. Wat hun rol binnen de organisatie is zal uit onderzoek moeten blijken.

In een woning in Emmen is vamorgen een 34-jarige man aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij de hennepteelt. Naast het vernietigen van hennepplantages in Stadskanaal, Ter Apel en Ulrum, heeft de polite diverse goederen in beslag genomen. Dit gaat onder andere om auto's en een caravan, maar ook contant geld en harddrugs. 

Met de actie hoopt de politie meer inzicht te krijgen over de hennepteelt in de provincies en het in beslag nemen van goederen die mogelijk verkregen zijn door de handel in hennep. Meerdere aanhoudingen worden binnen kort verwacht.

 

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):