vrijdag, 10. mei 2013 - 10:17 Update: 03-07-2014 0:58

Grote verschillen tussen kosten reispolissen

Foto van tropischeiland | Sxc
Foto: SXC
Amersfoort

Reisverzekeringen vergelijken loont zeer de moeite want de prijsverschillen zijn groot. Uit een vergelijking van de Consumentenbond blijkt dat de duurste reispolissen met basisdekking ruim drie keer zo duur zijn als de goedkoopste. Het verschil loopt op tot bijna 150 euro voor een gezin met
twee kinderen.

Een doorlopende basispolis zonder wintersport kost 50 euro bij SNS Bank en 179 euro bij Aegon voor een gezin met twee kinderen. Inclusief wintersport kost dat van 65 euro bij Aon Direct tot maar liefst 212 euro bij ING. Alleenstaanden betalen voor een basisverzekering zonder wintersport van 22 euro bij SNS Bank tot 77 euro bij De Goudse. De prijzen met wintersport lopen van 28 euro bij Aegon en Kruidvat tot 90 euro bij De Goudse. Tegenover de premieverschillen staan ook verschillen in dekking of vergoedingen. Beste uit de test zijn Aegon en Unive. Op de website van de Consumentenbond kunnen consumenten de premies met en zonder geneeskundige dekking vergelijken en direct afsluiten.

De Consumentenbond wijst erop dat aanvullende modules voor zorg of rechtsbijstand dubbelop kunnen zijn met andere verzekeringen, zoals de zorgverzekering of rechtsbijstandverzekering. De Consumentenbond vindt de basis-reisverzekering wel onmisbaar. Die dekt kosten als opsporings- en reddingsacties, hulpverlening door een alarmcentrale of voortijdige terugkeer naar huis na een ongeval of ziekte. 

Provincie:
Tag(s):