vrijdag, 23. augustus 2013 - 22:28 Update: 03-07-2014 0:53

Heerenveen - Ajax eindigt in 3-3

Foto van speler Ajax | Archief EHF
Heerenveen

(ElfVoetbal) Een spektakelstuk in het Abe Lenstra Stadion. sc Heerenveen en Ajax deelden in een bizarre wedstrijd de punten. Na negentig minuten waren de stofwolken opgetrokken en stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Dat, terwijl Ajax een superstart kende in Friesland en na negentien minuten al op een 0-2 voorsprong stond. Daar hadden de Amsterdammers, bij wie Nicolai Boilesen in de basis startte op de plek van de licht geblesseerde Daley Blind, wel de hulp van doelman Kristoffer Nordfeldt voor nodig. Eerst kopte Niklas Moisander in de dertiende minuut de 0-1 binnen. Vier minuten later zorgde Kolbeinn Sigthórsson voor de 0-2. Opnieuw stond Christian Eriksen aan de basis met een hoekschop. Maar een kwartier later stond er al 2-2 op het scorebord. Twee keer trof Alfred Finnbogason doel. De eerste keer maakte hij gebruik van een onoplettendheid in de defensie, waarna hij vrij voor doelman Kenneth Vermeer opdook. Bij de 2-2 ging Toby Alderweireld niet helemaal vrijuit. Daardoor heeft de IJslandse centrumspits van de Friezen al zes keer gescoord dit seizoen. De sensatie was een minuut voor rust zelfs compleet. Magnus Wolff Eikrem zette de Friezen zelfs op een 3-2 voorsprong. Vanaf 18 meter trof de Noorse aanwinst voor het eerst doel in de Eredivisie. De tweede helft was minder spectaculair dan voor de rust, maar spannend bleef het tot de laatste seconde. In de 64e minuut was het Christiaan Eriksen die met een droge knal de voor het derde Ajax-doelpunt zorgde: 3-3. Even daarvoor moest doelman Kenneth Vermeer aan de andere kant nog redding brengen na een vrije trap van Hakim Ziyech. In de blessuretijd kreeg Sven Kums nog een uitstekende kans voor een Fries feest te zorgen, maar hij schot van ver net over de lat.