donderdag, 4. april 2013 - 13:05 Update: 03-07-2014 1:00

Henk ten Cate per direct nieuwe hoofdtrainer Sparta

Henk ten Cate per direct nieuwe hoofdtrainer Sparta
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

(ELF-Voetbal) Henk ten Cate is de nieuwe hoofdtrainer van Sparta Rotterdam. De 58-jarige oefenmeester neemt tot het einde van het seizoen de functie op zich.

Om 12.30 uur werd de nieuwe eindverantwoordelijke van de technische staf gepresenteerd op Het Kasteel. De Amsterdammer, die tussen 1995 en 1997 al oefenmeester was op Het Kasteel, is daarmee de opvolger van de dinsdagochtend ontslagen Michel Vonk. Ten Cate zou zijn taak uit pure clubliefde oppakken, zonder salaris te ontvangen.

Ten Cate moet Sparta in het jaar van het 125-jarig bestaan weer sportief op de rit krijgen. De Rotterdamse club verspeelde maandag, nota bene op de dag dat het jubileum groots werd gevierd, de koppositie in de Jupiler League door een nederlaaag van 1-0 tegen FC Emmen. De volgende ochtend konden Vonk en assistent Pascal Jansen hun koffers pakken. Zijn doelstelling is om met Sparta Rotterdam terug te keren in de Eredivisie.

Uit de laatste zes duels pakte Sparta Rotterdam slechts vier punten. Ten Cate werkte als hoofdtrainer bij onder meer Vitesse, KFC Uerdingen 05, NAC Breda, Ajax, Chelsea (assistent), Panathinaikos en FC Barcelona (assistent).

  •  
Categorie: