zondag, 18. augustus 2013 - 19:36 Update: 03-07-2014 0:53

Heracles wint met fraaie goals spektakelstuk in Friesland

In een spectaculaire wedstrijd heeft Heracles Almelo verrassend met 2-4 gewonnen bij sc Heerenveen. Vooral de derde treffer van Mike te Wierik was een briljantje.

Heracles Almelo boekte door de verrassende zege de eerste drie punten van het seizoen, terwijl de Friezen hun eerste nederlaag leden. Al zag het daar lange tijd niet naar uit. Want de Friezen namen voor eigen publiek een pikstart. Al in de derde minuut was het raak. Uiteraard via Alfred Finnbogason. De IJslandse spits van de thuisclub prikte raak, nadat een corner van Magnus Eikrem voor zijn voeten viel. Alweer treffer nummer vier van het seizoen voor de spits van sc Heerenveen. Heracles Almelo kon daar lange tijd slechts een afstandschot van Bryan Linssen tegenover zetten. Desondanks kwamen de Tukkers toch op gelijke hoogte. In de slotminuut van de eerste helft gaf Mikhail Rosheuvel de bal vanaf rechts. Poging twee was meer succesvol, waarna de kleine Lerin Duarte binnen kopte. Na rust bleef Heracles Almelo knap bij. Via een prachtige actie van Ben Rienstra viel in de 62e minuut de 1-2. De centrale verdediger, die vandaag als centrale verdediger acteerde, veroverde de bal knap. Kenny Otigba probeerde de Noord-Hollander nog af te stoppen door hem aan zijn broek te trekken. Dat mislukte. Rienstra haalde uiteindelijk vanaf de rand van het strafschopgebied via de binnenkant van de paal verwoestend uit. Geen onverdiende voorsprong. Mike te Wierik zorgde daarna voor de mooiste van de middag. Nadat een schot van Oussama Tannane, die al voor rust inviel voor Matthew Amoah, werd geblokt door een Friese rug. Daar haalde de rechtsback in de rebound snoeihard vanaf 20 meter uit: 1-3. De spanning werd echter alweer snel teruggebracht. Joey van den Berg, die net in het veld stond voor Hakim Ziyech, liep een voorzet van de linkerkant van Rajiv Van La Parra binnen. sc Heerenveen was enkele keren dichtbij de gelijkmaker, maar in de 88e minuut maakte Bryan Linssen aan alle onzekerheid een einde. Hij joeg de bal hard in de bovenhoek: 2-4. De eerste drie punten voor Heracles Almelo zijn binnen.