donderdag, 26. december 2013 - 14:45 Update: 03-07-2014 0:46

Hij past perfect binnen ons geschetste profiel

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Kerkrade

(ElfVoetbal) Jon Dahl Tomasson is de nieuwe hoofdtrainer van Roda JC Kerkrade.

Hij heeft een contract getekend tot 1 juli 2017. Bij Roda zijn ze in hun nopjes met de aanstelling van de Deen.
De 37-jarige oud-voetballer heeft een schat aan ervaring. Als speler was hij werkzaam bij onder meer: sc Heerenveen, Feyenoord, AC Milan, VfB Stuttgart en Villareal CF. Als trainer werkte hij voor Excelsior Rotterdam. Eerst als assistent en sinds dit seizoen als hoofdtrainer.

Leon Vlemmings, technisch directeur van de Limburgers, is uitermate tevreden met deze aanstelling. "Ik denk dat we met het aantrekken van Jon Dahl Tomasson de juiste keuze maken. Het is een jonge trainer met een schat aan ervaring als profvoetballer. Hij past, naar onze mening, perfect binnen ons geschetste profiel", verklaart hij op de website van Roda.

Ook algemeen directeur Marcel van den Bunder is te spreken over de komst van Tomasson. Het contract voor een langere periode sluit aan bij het beleid van de club. "Nadat we eerder al Leon Vlemmings voor langere tijd aanstelde als technisch manager, doen we dat nu ook met Jon Dahl als hoofdtrainer. Deze langdurige samenwerking sluit aan bij de visie van de club om toekomstgericht te werken."

Categorie:
Tag(s):