donderdag, 19. december 2013 - 8:05 Update: 03-07-2014 0:46

Hoes mag burgemeester blijven in Maastricht

Foto van Onno Hoes | Gemeente Maastricht
Foto: Gemeente Maastricht
Maastricht

Burgemeester Onno Hoes van Maastricht mag blijven. Dat bleek in de nacht van woensdag op donderdag na overleg met de fractievoorzitters in de gemeenteraad.

Op initiatief van de burgemeester vond het gesprek plaats, dat woensdagavond om 21.00 uur begon en duurde tot 01.30 uur,  tussen de fractievoorzitters in de gemeenteraad en de burgemeester. Het was volgens Hoes een open maar ook een zeer kritisch gesprek. Het onderwerp spitste zich op de mate waarin de ontwikkelingen in de afgelopen weken schade hebben toegebracht aan het ambt van burgemeester en het gezag dat daarvoor nodig is. De fractievoorzitters en Hoes betreuren de ontstane schade.

Ontbloot

Hoes kwam deze maand in het nieuws door foto's waarop hij zoenend was te zien met een minnaar in de lobby van een hotel. Kort daarna kwam een moeder die wist te vertellen dat ook haar jonge zoon een relatie met de burgemeester had gehad. Ook dook op het sociale mediaplatform Grindr een foto op waarop de burgemeester met een ontbloot bovenlichaam te zien was.

De burgemeester heeft zijn spijt betuigd over zijn handelen in de afgelopen periode waardoor het aanzien van zijn ambt ter discussie is gesteld. In het bijzonder zijn activiteiten op een datingsite die ook in de komende tijd nog tot media aandacht kan leiden. De fractievoorzitters geven de burgemeester de ruimte om de komende periode zijn ambt ten volle waar te maken.

Provincie:
Tag(s):