vrijdag, 26. april 2013 - 18:22 Update: 03-07-2014 0:58

Holleeder na verhoor weer vrij

Foto van politiebureau | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

Wegens bedreiging met de dood heeft misdaadverslaggever Peter R. de Vries aangifte gedaan tegen Willem Holleeder, zo schrijft RTL Boulevard vrijdag.

Peter R. de Vries twitterde hierover "Aangifte tegen #WillemHolleeder gedaan bij politie Utrecht (Hollands-Midden) wegens bedreiging met dood." Volgens De Vries ging Holleeder 'volledig door het lint' toen deze hem donderdagavond onaangekondigd op zijn privé-adres opzocht. Peters vrouw was getuige van de aanvaring tussen Peter en Willem Holleeder. Ook zij deed aangifte. De politie Midden-Nederland bevesigt de doodbedreiging aan RTL Boulevard en volgens De Vries neemt de politie de zaak zeer serieus. Maar het is nog onduidelijk waarom Holleeder zo boos geworden is op De Vries.

In januari 2012 kwam Holleeder op vrije voeten. Daarvoor had hij zes jaar achter de tralies gezeten voor het afpersen van mensen in de vastgoedwereld. Misdaadverslaggever De Vries was de eerste journalist die Holleeder sprak na diens vrijlating in januari vorig jaar.

In 1983 heeft Holleeder samen met drie anderen biermagnaat Freddy Heineken en zijn chauffeur ontvoerd. Zij werden na drie weken bevrijd. Holleeder, die eerst wist te ontkomen, werd toch opgepakt en zat hiervoor jarenlang vast.  Over deze ontvoering schreef Peter R. de Vries een bestseller.