maandag, 29. juli 2013 - 11:18 Update: 03-07-2014 0:54

Hond door baasje achtergelaten in snikhete auto

Hond door baasje achtergelaten in snikhete auto
Foto: fbf archief
Kaatsheuvel

Zondagmiddag heeft de politie proces-verbaal opgemaakt tegen een 39-jarige man uit Nieuwendijk omdat hij rond 16.00 uur zijn hond, een grote reu van circa 7 jaar, in het achtercompartiment van zijn landcruiser had achtergelaten terwijl de auto in de zon stond. Dit meldt de politie maandag.

In de laadruimte werd een temperatuur van 40 graden Celcius gemeten.

Melding

Een motoragent ging na een melding van een ongeruste passant ter plaatse. Hij zag dat de bedoelde Landcruiser op een parkeerplaats van een horecagelegenheid aan de Roestelbergseweg stond. De diender zag dat achterin de laadruimte een grote hond zat die hevig hijgde, ook hing zijn tong uit de mond, waarmee hij kwijlde.

De agent zag op zijn mobiele infrarood thermometer dat de temperatuur in de laadruimte 40 graden Celsius was en gericht op het hoofd van de hond 42,5 graden Celsius aangaf, dit ondanks dat de vier portierramen op een kier van 3 a 4 centimeter stonden. De agent heeft vervolgens via de Gemeenschappelijke Meldkamer het telefoonnummer van de eigenaar opgevraagd. D

e 39-jarige Nieuwendijker kwam snel ter plaatse openende de achterklep en gaf zijn hond te drinken. In overleg met een agent van de dierenpolitie krijgt de hondeneigenaar een proces-verbaal op grond van artikel 37 van de Gezondheids en Welzijnswet (verwaarlozing).

Provincie:
Tag(s):