woensdag, 26. juni 2013 - 16:32 Update: 03-07-2014 0:55

Hoofddaders zuurbadmoorden krijgen 13 en 15 jaar cel

Foto van rechter in toga | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Maastricht

Een moeder en haar jongste zoon zijn woensdag veroordeeld voor moord op twee verschillende slachtoffers.

 De twee moorden zijn bekend geworden als 'zuurbadmoorden' omdat de lichamen van de slachtoffers zijn opgelost in zoutzuur.

'De moeder werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 jaar. De jongste zoon tot een gevangenisstraf van 13 jaar’, meldt de rechtbank van Maastricht woensdag.

Een andere zoon en een huisvriend van het gezin zijn veroordeeld voor het wegmaken van de stoffelijke overschotten van de beide slachtoffers. De zoon kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 26 maanden. De huisvriend werd veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf. De vader en de jongste dochter van het gezin zijn vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs.

De eerste moord werd gepleegd in 2009 en de tweede moord vond plaats in 2011. De andere zoon en de huisvriend hebben na het plegen van de moord in 2009 het stoffelijke overschot in een diepvrieskist gedaan en deze weggebracht.

Door riool gespoeld
Daarna is het lichaam in een ton gedaan en opgelost in zoutzuur. De resten zijn door het riool gespoeld. Na het plegen van de moord in 2011 hebben zij ook dit stoffelijk overschot in een ton met zoutzuur opgelost en door het riool gespoeld. Van beide lichamen zijn geen tastbare resten meer teruggevonden. 

 
Provincie:
Tag(s):