vrijdag, 1. februari 2013 - 13:17

Hoogbejaarde man (93) verlamd na worsteling op trap met inbreker

Budel

Een 93-jarige man die donderdagmiddag in zijn woning aan de Grootschoterweg van de trap viel na een worsteling met een inbreker, is daardoor verlamd geraakt. 'Dat bleek na onderzoek in het ziekenhuis', meldt de politie vrijdag.

'De man liep enkele gebroken rugwervels op waardoor zenuwen definitief bekneld zijn geraakt. De man ligt nog in het ziekenhuis', aldus de politie vrijdag.

Recherche-onderzoek
De recherche neemt de zaak zeer serieus en is een onderzoek begonnen. Vrijdag wordt een buurtonderzoek gehouden en de politie is op zoek naar getuigen.

Dader
De dader zou een man met kort blond haar zijn, die waarschijnlijk een rugzak met gele strepen droeg. Nadat hij rond 14.00 uur in de woning was betrapt, is hij er te voet vandoor gegaan in de richting van de Grensweg die naar de sportvelden loopt.

Camera-beelden
De politie wil ook graag in contact komen met bewoners van de Grootschoterweg en omgeving die mogelijk beelden van beveiligingscamera's hebben waarop de verdachte te zien is. Die beelden kunnen de politie mogelijk helpen om de dader te achterhalen.

Getuigenoproep
Mensen die donderdagmiddag iets hebben gezien dat met deze zaak te maken heeft of die camerabeelden van de verdachte hebben, kunnen bellen met de recherche in Valkenswaard via 0900-8844.
Provincie:
Tag(s):