zondag, 2. juni 2013 - 13:31 Update: 03-07-2014 0:57

Horecageweld Apeldoorn;4 gewonden en 10 aanhoudingen

Foto van horeca plein avond | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Apeldoorn

Zeker vier gewonden zijn er in de nacht van zaterdag op zondag gevallen na een ruzie in een café in de binnenstad van Apeldoorn. Dit meldt de politie zondag.

'We hebben in totaal tien aanhoudingen verricht wegens onder meer openlijk geweld', aldus de politie.

Die nacht even voor 03.00 uur brak er ruzie in een horecazaak aan de Marktstraat. Volgens de eerste berichten zouden enkele bezoekers zich in de zaak hebben misdragen, waarna het personeel hen de zaak uit zette. Kort daarop keerden de bezoekers terug, versterkt met een groep van naar schatting een tiental mannen. Daarbij zouden vernielingen zijn aangericht in de zaak waarbij onder meer ruiten sneuvelden.

Verwondingen
Het personeel van de zaak raakte daarop in gevecht met de groep. Het gevolg daarvan was dat er kennelijk meerdere vechtpartijen uitbraken op verschillende plaatsen in de directe omgeving van de zaak. Gewaarschuwde agenten troffen op de kruising van de Griftstraat met de Deventerstraat twee groepen aan die kennelijk slaags met elkaar waren geraakt, gezien het feit dat enkelen van hen verwondingen hadden. Bovendien waren meerdere personen bewapend met stokken en latten. Alle betrokkenen werden vervolgens aangehouden.

Slagwapens en messen
Onder hen waren vier gewonden die dusdanig letsel hadden opgelopen dat ze naar het ziekenhuis moesten. Drie van hen werden na behandeling ontslagen en zijn alsnog aangehouden. De vierde verblijft nog in het ziekenhuis. Door de politie werden in totaal 11 mannen aangehouden in de leeftijd van 19 tot en met 37 jaar en afkomstig uit onder meer Apeldoorn, Wezep en Polen. Ze worden allen verdacht van betrokkenheid bij de zaak en zullen nader worden verhoord. Door de politie zijn naast slagwapens ook een aantal messen in beslag genomen.

Provincie:
Tag(s):