woensdag, 7. augustus 2013 - 11:29 Update: 03-07-2014 0:54

Hyundai geeft eerste foto’s nieuwe generatie Hyundai i10 vrij

Foto van nieuwe Hyundai | Hyundai
Foto: Hyundai

De Hyundai i10 heeft niet alleen een zeer volwassen uitstraling, maar is ook uitgerust met tal van zaken die je louter in een klasse hoger aantreft, zoals een genereus uitrustingsniveau en een zeer ruim en functioneel interieur. Ook de rijeigenschappen zijn sterk verbeterd.

De nieuwe generatie Hyundai i10 is in alle opzichten beter dan zijn voorganger. Klanten die voor deze nieuwe Hyundai kiezen verzekeren zich van een auto die voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van comfort en veiligheid en die is uitgerust met systemen uit een hoger segment. Standaardopties zoals climate control, ESP met VSM (Vehicle Stability Management), zes airbags, Hill Start Assist en uitgebreide veiligheidssystemen zorgen daarvoor. En natuurlijk heeft ook de nieuwe Hyundai i10 5 jaar Driedubbele Garantie zonder kilometerbeperking.

Langer en breder, maar ook lager
De nieuwe generatie Hyundai i10 is met een lengte van 3.665 mm 80 mm langer geworden. Ook is de auto met 1.660 mm 65 mm breder en lager (-50 mm) dan zijn voorganger. De gewijzigde dimensies komen zijn uiterlijk zeer ten goede. Ook op het gebied van interieurruimte blinkt de Hyundai i10 uit. Door ingenieus om te gaan met de beschikbare binnenruimte, is de beenruimte voorin toegenomen tot 1.070 mm en is daarmee een van de ruimste in deze klasse. De inhoud van het bagagecompartiment is met 12 procent gegroeid tot 252 liter.

De Hyundai i10 is gebaseerd op een compleet nieuw platform met onder meer een 5 mm langere wielbasis. De achterdempers van de auto zijn verplaatst, met als gevolg dat de nieuwe Hyundai i10 een aanzienlijk verbeterd rijgedrag heeft op alle typen wegdek. Ook het rijgeluid is aanzienlijk gereduceerd. De nieuwe Hyundai i10 is zelfs opvallend stil, wat verder bijdraagt aan het gevoel een auto van een klasse hoger te rijden. 

Categorie:
Tag(s):