woensdag, 19. juni 2013 - 18:34 Update: 03-07-2014 0:56

IBM zorgt voor nieuwe banen in Groningen

Foto van moederboard | SXC
Foto: SXC
Groningen

IT-bedrijf IBM gaat in de stad Groningen een dienstencentrum openen. Hier kan men data opslaan en directe ondersteuning aan klanten bieden. De komst van het centrum levert in eerste instantie honderd en op termijn driehonderdvijftig nieuwe ICT-banen op.

Het ‘IBM Services Center Groningen’ is het resultaat van een samenwerking tussen de Provincie en gemeente Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en IBM.

'Dit is een schoolvoorbeeld van hoe de samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en de overheid zorgt voor extra banen en inkomsten,' aldus minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ). 'Bovendien zorgt deze investering er voor dat studenten die kennis en vaardigheden kunnen opdoen die een bedrijf als IBM nodig heeft.'

De komende drie jaar zal het IBM Services Center Groningen werk bieden aan afgestudeerde technologiestudenten en ervaren professionals met een technische achtergrond. Daarnaast worden er stageplekken en ruimte voor afstudeeropdrachten aangeboden om zo het beste technologietalent in de stad en regio te behouden.

De keuze voor de stad Groningen als locatie is deels gebaseerd op het grote aantal studenten en de goede samenwerking met de provincie, stad en het onderwijs.

Provincie: