dinsdag, 29. oktober 2013 - 18:50 Update: 03-07-2014 0:49

IGZ stelt Dordrechtse zorginrichting onder toezicht

Foto van zorg voor ouderen | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Dordrecht

Stichting Internationale Zorg aan Huis (IZAH) in Dordrecht is door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) onder verscherpt toezicht gesteld.

Dit meldt IGZ dinsdag.

'Het verscherpte toezicht op de Dordrechtse zorginstelling is voor een periode van 4 maanden', aldus IGZ.

IZAH levert zorg op somatisch, psychogeriatrisch, verstandelijk en zintuiglijk gebied aan ongeveer 160 cliënten in Rotterdam en Dordrecht. De inspectie bezocht IZAH op 10 oktober in het kader van haar toezicht op nieuwe en onbekende toetreders.

Uit het onderzoek van de inspectie bleek onder andere dat er onveilige situaties met medicatie waren en medewerkers onbevoegd voorbehouden en risicovolle handelingen verrichtten zonder uitvoeringsverzoek. De inspectie heeft IZAH opgelegd voor de grootste risico’s gelijk maatregelen te treffen. Dit heeft de organisatie gedaan.


De raad van bestuur heeft geen bestuurlijke ervaring of zorgachtergrond en er was verschil van inzicht tussen het bestuur en het management over de aansturing van IZAH. Dit kwam de continuïteit van verbeteringen van het zorgproces niet ten goede. Gelet op de structurele tekortkomingen en de huidige wijze van aansturing stelt de inspectie IZAH onder verscherpt toezicht.

De IGZ blijft met aangekondigde en onaangekondigde bezoeken IZAH volgen tot de zorg weer in orde is.