donderdag, 18. juli 2013 - 8:27 Update: 03-07-2014 0:54

IJsland stuurt Oranje vrouwen naar huis

Foto van Oranje voetbal | Archief EHF

(Elfvoetbal) Een droom is uiteengespat voor de Oranje Vrouwen. De ploeg verloor woensdagavond nipt van IJsland (0-1) en dat betekent dat het is uitgeschakeld op het EK in Zweden.

De grootste kans van de Oranje Vrouwen kwam op naam van Lieke Martens. In de eerste helft pegelde de middenvelder het leer snoeihard op de lat. De rebound van Manon Melis rolde net voor het doel langs.

Enkele minuten na de kans voor de Leeuwinnen zette IJsland het openingsdoelpunt op het scorebord (0-1). Dagny Brynjarsdottir profiteerde van een misverstand in de verdediging. Na de treffer kregen de Scandinaviërs nog enkele goede kansen, maar voor de rust werden deze niet benut.

In de tweede helft probeerde Nederland zich terug te knokken, maar de ploeg van bondscoach Roger Reijners kwam niet verder dan enkele afstandschoten, waardoor IJsland met de zege aan de haal ging.

In Groep B gaan Duitsland en Noorwegen door naar de volgende ronde.