vrijdag, 24. mei 2013 - 21:03 Update: 03-07-2014 0:57

Jong Oranje verslaat Australië met een 3-1 overwinning

foto van oranjeelftal | fbf
Amsterdam

(ElfVoetbal) Jong Oranje vertrekt met een 3-1 overwinning op zak van eigen bodem om deel te nemen aan het EK voor spelers onder de 23. Vrijdagavond werd Jong Australië met deze cijfers verslagen.

Over enkele dagen vertrekt de ploeg van bondscoach Cor Pot. Het duel met Australië gold als 'uitzwaaiwedstrijd'. Met PSV-aanvaller Memphis Depay in de basis ging Jong Oranje met een 3-0 voorsprong de rust in. Al na vijf minuten spelen tekende Adam Maher voor het openingsdoelpunt door een vrije trap te promoveren tot doelpunt. PSV'ers Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman vergrootten de voorsprong tot 3-0. Na de rust werd de speelstijl van Jong Oranje slordiger. Het was aan het matige Australië te danken dat hier niet vrijwel van geprofiteerd werd. Alleen MacLaren wist het doel te vinden voor The Socceroos (3-1).