maandag, 6. mei 2013 - 15:05 Update: 03-07-2014 0:58

Jonge meisjes door op de vlucht geslagen vechtersbaas geschept

Foto van VOA politie verkeersongeval | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Etten-Leur

Een voor de politie op de vlucht geslagen automobilist (27) heeft maandagochtend een ernstig verkeersongeval veroorzaakt in Etten-Leur waarbij een vrouw en twee jonge meisjes werden aangereden.

'De vrouw bleef ongedeerd maar de twee meisjes, een van 6 en een van 7 jaar oud, raakten gewond en werden naar ziekenhuizen overgebracht', meldt de politie maandag.

Geweld
Het ongeluk gebeurde rond 10.50 uur op de Liesbosweg. De veroorzaker was kort tevoren betrokken bij een geweldsdelict op de kruising van de Liesbosweg met het Schoonhout. Een surveillerende motoragent zag dat nabij de kruising te mannen met elkaar op de vuist waren geraakt. Hij stopte en kon de vechtersbazen scheiden. De motoragenten kon één van hen arresteren. De 27-jarige Oosterhouter sprong in een blauwe VW Golf en ging op de vlucht.

Letsel
Circa twee honderd meter verderop raakte de vluchtauto van de weg en belandde via de berm op een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Deze oversteekplaats verbindt de Liesbosweg met de Antwerpenlei / Brabantlaan. Op de oversteekplaats schepte de auto een vrouw en twee kinderen. De vrouw bleef bij de aanrijding lichamelijk ongedeerd. De twee meisjes (beiden afkomstig uit Etten-Leur) raakten gewond. Het 6-jarige meisje liep verwondingen op aan haar voet/been en ging per ambulance naar een ziekenhuis in Breda. Het 7-jarige meisje was er ernstiger aan toe. Zij had een flinke hoofdwond en werd ter plaatse behandeld door het traumateam van de Lifeliner. Dit slachtoffertje ging vervolgens per ambulance naar een kinderziekenhuis in Rotterdam, waar een schedelbasisfractuur werd vastgesteld.

Verzet tegen arrestatie
De motoragent had al tijdens de vechtpartij collega's ter assistentie opgeroepen. De arriverende agenten zagen het ongeluk gebeuren. De geweldpleger wilde er na de crash opnieuw vandoor gaan. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie en er kwam peperspray aan te pas om hem onder controle te krijgen. De 27-jarige arrestant is overigens een 'bekende' van politie en justitie. Hij is in het politiebureau in verzekering gesteld en ingesloten.

Ongevalsanalyse
Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde voertuigen. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen en betrokkenen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen. Burgemeester mevr. van Rijnbach stelde zich op de plaats van het ongeval persoonlijk op de hoogte van de situatie.