zaterdag, 27. april 2013 - 11:24 Update: 03-07-2014 0:58

Jongen (18) onder invloed blijkt hardleers

Archief EHF
Foto: Archief EHF

De politie heeft vrijdagnacht meerdere keren proces-verbaal opgemaakt tegen een 18-jarige jongeman uit Assen.

De verdachte was eerder op de avond betrapt tijdens het rijden onder invloed op zijn scooter. Tijdens de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat hij bijna 1 promille alcohol in zijn bloed had. Naast een rijverbod van 6 uren kreeg de 18-jarige bekeuringen uitgereikt voor rijden zonder rijbewijs, rijden zonder geldige verzekering, als bestuurder zonder helm rijden en zonder verlichting rijden.

De jongeman werd na het afleggen van een verklaring weer bij zijn scooter afgezet, zodat hij lopend met de scooter naar huis kon. Ondanks meerdere waarschuwingen niet te gaan rijden, deed de knaap dit toch.

Even later kwam de verdachte op zijn scooter voorbij rijden. Een stopteken van de agenten werd genegeerd. Zij verloren de scooterrijder korte tijd uit het oog. Verderop werd de scooter in een droge sloot aangetroffen. De jongen werd niet meer aangetroffen.


Het voertuig werd in beslag genomen. De scooter wordt nader onderzocht. De verdachte kan wederom een aantal bekeuringen tegemoet zien.

Provincie:
Tag(s):