woensdag, 24. april 2013 - 0:10 Update: 03-07-2014 0:59

Kandidaat voorzitter FNV Ton Heerts wil vakbeweging verstevigen

Kandidaat voorzitter FNV Ton Heerts wil vakbeweging verstevigen
Kandidaat voorzitter FNV Ton Heerts wil vakbeweging verstevigen
Amsterdam

De huidige interim-voorzitter van FNV In Beweging Ton Heerts stelt zich kandidaat voor de functie van voorzitter van de FNV.

Heerts: "De plannen tot vernieuwing van de FNV zijn rond en er ligt een sociaal akkoord. Dat is mooi, maar het werk is natuurlijk nog niet af. Ik wil verder werken aan een stevige vakbeweging die zijn kracht laat zien aan Nederland. Daarom wil ik me kandidaat stellen als voorzitter van de nieuwe vereniging.”

Ton Heerts (46) is in 1986 zijn loopbaan gestart bij de Koninklijke Marechaussee waar hij onder andere werkte als leidinggevende. In 2000 is hij gekozen als voorzitter van AFMP. Heerts trad in 2003 toe tot het federatiebestuur van de FNV. Vanuit die functie maakte hij tevens deel uit van de SER. Van mei 2005 tot november 2006 was hij vicevoorzitter FNV met als portefeuille arbeidsmarkt, sociale zekerheid, gezondheidszorg, uitkeringsgerechtigden, ouderen en kwaliteit van arbeid. In 2006 werd hij gekozen als lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, waar hij woordvoerder was op de portefeuilles sociale zaken, justitie en financiën. Hij besloot zich na de val van het kabinet in februari 2010 niet meer verkiesbaar te stellen. Sinds 23 juni 2012 is hij interim-voorzitter van FNV In Beweging. Daarnaast is hij actief als directeur van het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (V-fonds).

 

Provincie:
Tag(s):