maandag, 22. april 2013 - 10:16 Update: 03-07-2014 0:59

Van de Kerkhofjes: Media zien liever Feyenoord tweede worden

Foto van bal in doel | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl

(ElfVoetbal) Nee. De kabel bestaat niet bij PSV. Dat bezweert de tweeling Willy en René van de Kerkhof. "De kabel is alleen door de media opgeklopt, om PSV in een kwaad daglicht te stellen."

"Dat vertelden de twee PSV-iconen zojuist in hun maandagochtendcolumn Tikkie Terug op Omroep Brabant. De vermeende kabel, in de wereld gebracht door Voetbal International afgelopen week, kwam aan bod. "Ik geloof daar niets van", vertelde René van de Kerkhof. "Ik heb het zelf nooit meegemaakt. Al speelden er vroeger natuurlijk geen donkere jongens bij ons."

"De media heeft dit opgepakt om PSV in een kwaad daglicht te stellen. Maar de spelers gaan er goed en luchtig mee om. Het is duidelijk dat de media hoopt dat PSV geen kampioen wordt. Al is de kans daarop nog steeds aanwezig." Diens tweelingbroer Willy sprak dezelfde woorden. "Ik geloof absoluut niet in een kabel. De technische staf is mans genoeg om dit gevaar te bezweren."

"De media proberen om PSV geen eerste of tweede te laten worden. Ze zien liever Feyenoord tweede worden." Een titel voor PSV wordt erg lastig. Willy: "Ik geloof niet dat Ajax nog vier punten gaat verspelen. Maar zolang er hoop is. PSV Zal haar resterende drie wedstrijden wel moeten zien te winnen dan."

De tegengoal van AZ afgelopen zaterdag deed Willy wel pijn. "Dat was jammer. Opnieuw een foutje van Jetro Willems. Het is te zien dat hij heel matig presteert. Het wordt tijd dat onze vriend Erik Pieters weer terugkeert in de basiself. Dat is de laatste drie wedstrijden cruciaal om straks die tweede plaats te pakken."

Willem II greep haar laatste strohalm door in eigen huis met 2-1 te winnen van Roda JC. René: "Ze hebben nog een klein kansje. Maar tegelijk ook een ontzettend zwaar programma met Vitesse en Ajax-uit en daarna nog AZ-thuis. Het is jammer dat ik RKC Waalwijk een beetje verloren zie gaan. Komend weekend moeten ze naar Roda JC toe. Thuis erg sterk. Ik zie RKC Waalwijk nog wel eens in de problemen komen."

Categorie: