zaterdag, 4. mei 2013 - 14:35 Update: 03-07-2014 0:58

Kettingbotsing in Beneluxtunnel met zes autos

Door een kettingbotsing, waarbij 6 voertuigen betrokken waren , werd zaterdagmiddag de rechtertunnelbuis van de Beneluxtunnel in de A4 richting Hoogvliet afgesloten, zo meldt de VerkeersInformatieDienst (VID) zaterdag.

Omdat er ook olie op het wegdek lag, ging de afsluiting nog lange tijd  duren. Wie vanaf Vlaardingen-Oost kwam, kon geen gebruik maken van de tunnel. Men kon beter naar Schiedam-Noord (oprit 10) rijden en daar de A4 naar Hoogvliet op rijden. De linkertunnelbuis was  namelijk wel gewoon beschikbaar.

De aanrijding gebeurde zaterdag aan het begin van de middag. De eerste melding kwam om 12:55 uur binnen. Omdat er mogelijk gewonden waren, was ook de ambulance naar het ongeluk geroepen. Voor het opruimen van de olie moest er een ZOAB-cleaner  komen. Die moest  de olie uit de porien van het wegdek zuigen en het wegdek verder reinigen.

Update 13:25 uur
De afsluiting gaat waarschijnlijk langer duren. De prognose is zojuist bijgesteld naar 14:45 uur.

Update 13:30 uur
Een woordvoerder van Rijkswaterstaat heeft laten weten dat de afsluiting toch nog langer gaat duren. De politie is gestart met een onderzoek om de toedracht van de aanrijding vast te kunnen stellen. Na het onderzoek zal de rijbaan gereinigd worden. Verwacht wordt dat de tunnelbuis om 15:15 uur weer kan worden vrijgegeven.