woensdag, 17. april 2013 - 9:25 Update: 03-07-2014 0:59

Klaassen ombudsman gaswinning Groningen

Foto van gaswininstallatie | FBF
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Leendert Klaassen gaat in Groningen de functie van onafhankelijke ombudsman op het gebied van gaswinning vervullen.

Bij deze ombudsman kunnen bewoners zich melden met klachten over de afhandeling van schademeldingen als gevolg van aardbevingen.

Klaassen is burgemeester van twee Groningse gemeenten geweest en is op dit moment voorzitter van het college van bestuur van Stenden Hogeschool in Leeuwarden. Minister Kamp van Economische Zaken (EZ) maakte tijdens een bezoek aan Groningen in maart al bekend dat er een ombudsman op het gebied van gaswinning zou komen. Leendert Klaassen begint zijn werkzaamheden per direct. Hij wordt bijgestaan door Dienst Landelijk Gebied (DLG), een uitvoeringsorganisatie van EZ.

Digitaal loket

Bij een kantoor van DLG in Groningen is een digitaal loket ingericht waar mensen met klachten over lopende schadeafhandelingen zich kunnen melden. Het gaat hierbij om klachten over de verloop van de procedure vanaf de melding van de schade bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) tot de uiteindelijke afhandeling van de schade. De ombudsman onderhoudt nauw contact met de NAM over de gemelde klachten en kan daarover aanbevelingen doen. Ook kan hij aandacht vragen voor bijzondere situaties zoals Rijksmonumenten en uitzonderlijke schadegevallen.
 

Provincie: